MARKEDER

 

 

Genbrugskrus er godt for miljøet – og økonomien.

Vaskbare genbrugskrus, der indsamles, vaskes og genbruges 3 gange, reducerer CO2 udledningen i forhold til brug af éngangskrus*. De giver ikke bare reduceret CO2 emission, arrangementerne bliver renere uden de efterladte engangskrus, og der bliver mindre affald til bortskafning.

Det koster mellem 50 øre og 1 krone mere at servere i vaskbare genbrugskrus end at servere i engangskrus. Men det dyreste er selvfølgelig at fortsætte med at forurene og stadig bruge éngangskrus. Regningen falder bare senere.

Finansier overgangen til genbrugskrus ved at hæve drikkevarepriserne med et par kroner, eller hæv priserne f.eks. 5 kroner og gør skiftet til en solid indtægt. Nogle store festivaler har valgt at indføre miljøafgift eller pant – med de besværligheder det medfører, men højere priser er det sikre valg.

 

GENKRUS klarer opvasken, og vi hjælper med indsamlingsudstyr til de brugte krus, så det bliver så let og enkelt at håndtere de vaskbare krus. Udstyr, der let kan opstilles, hvor gæsterne befinder sig og ved f.eks. siddeområder eller ved udgange. Gæsterne kan selv lægge krusene i indsamlerne, så barpersonalet ikke behøver at håndtere brugte krus og får bedre tid til at sælge og hygge om gæsterne. Og ingen brugte krus hen over baren.

 

* Force Technology 2018, LCA screening af genbrugsbægre vs. engangsbægre